ZOO, hřebčíny, obory, ekocentra

Níže vám představujeme naši nabídku celodenních výletů, jejichž součástí je poznání přírody. V případě, že jste si nevybrali žádný výlet, neváhejte nás kontaktovat. Pro nás není žádný problém připravit pro vás výlet podle vašich požadavků. Mimo jiného se dají programy celodenních výletů zkrátit a pozměnit a u půldenních výletů se mohou rozšířit. Jsme tu od toho, abychom vyšli vstříc vašim cestovatelským představám.

Hřebčín, zámek Karlova Koruna, Poděbrady

Národní hřebčín Kladruby nad Labem, zámek Karlova Koruna, Poděbrady. Prohlídka hřebčínu, který je domovem ušlechtilých starokladrubských koní již od 16. století. Budova i plemeno starokladrubského koně je státní kulturní památkou. Zámek Karlova Koruna dal postavit hrabě Kinský. Stavba patří do období vrcholného baroka. Kolem zámku se rozprostírá rozlehlý zámecký park ve stylu anglické zahrady. Závěrem výletu zastávka v Poděbradech s volnou procházkou městem. U pramenů si můžete zdarma natočit Poděbradku do přinesených lahví.

Hořické trubičky, safari Dvůr Králové

Dopoledne si na vlastní kůži vyzkoušíte a zažijete výrobu Hořických trubiček v nejmodernější provozovně na výrobu tohoto národního klenotu. Odpoledne na vás čeká největší kolekce afrických zvířat v Evropě, Afrika jako na dlani. Výlet na safari do Dvora Králové s projížďkou safaribusem a prohlídkou pavilonů. Čeká vás přes 2 300 zvířat, tajemná žirafa okapi, tropické bažiny, africká savana, vodní světy a dalších 12 unikátních expozic včetně jedinečné galerie obrazů Zdeňka Buriana.

Hřebčín, zámek Kačina, Kutná Hora

Hřebčín Kladruby, zámek Kačina, Kutná Hora. Návštěva empírového zámku, sídla rodu Chotků, spolu s návštěvou národního hřebčína v Kladrubech nad Labem, který je domovem ušlechtilých starokladrubských koní již od 16. století. Závěrem výletu zastávka v Kutné Hoře.

Kladruby, zámek Nechanice, Poděbrady

Hřebčín Kladruby, zámek Hrádek u Nechanic, Poděbrady. Návštěva zámku, který byl postaven jako reprezentační a letní sídlo hraběcího rodu Harrachů. Během výletu navštívíte také národní hřebčín v Kladrubech, který je domovem ušlechtilých starokladrubských koní již od 16. století. Závěrem výletu zastávka v Poděbradech.

Staré Hrady, ZOO Chleby

Ojedinělá expozice na hradě/zámku Staré Hrady, která přibližuje život v období habsburské monarchie (kupecké krámky, koloniál, c.k. hostinec, kancelář pana nadlesního atp. včetně zámecké kuchyně) s ochutnávkou Starohradské medoviny. Výlet pokračuje návštěvou soukromé ZOO ve Chlebech.

Slatiňany, Chrudim

Slatiňany - zámek, hřebčín, Chrudim. Prohlídka zámku (na výběr je ze dvou okruhů: zámecká expozice nebo hipologická expozice) a procházka po areálu hřebčínu. V hřebčíně Slatiňany se déle než 60 let chová starokladrubský kůň černé barvy, čili starokladrubský vraník. Toto koňské plemeno má španělsko-neapolský původ a bylo vyšlechtěno pro ceremoniální účely u panovnických dvorů. Nabízíme zastávku v Chrudimi s prohlídkou Muzea loutkářských kultur ve starém Mydlářovském domě nebo zážitkový program na zámku.

Skanzen Přerov, ZOO Chleby

Skanzen Přerov nad Labem, ZOO Chleby. Příjemná procházka po skanzenu, který byl založený již v roce 1900. Dnes je zpřístupněných 32 obytných, hospodářských a ostatních drobných objektů. Interiéry staročeských chalup ilustrují život na polabské vesnici od poloviny 18. století do první poloviny 20. století. Návštěva soukromé ZOO ve Chlebech.

Botanicus, ZOO Chleby

Prohlídka historické vesnice řemesel a bylinné zahrady Botanicus a příjemná procházka po soukromé ZOO ve Chlebech.

Čapí hnízdo, zámek Konopiště

Čapí hnízdo je víceúčelový areál vhodný pro trávení volného času. Součástí areálu je naučná stezka, která prochází různými biotopy, expozicemi hospodářských zvířat i volně žijících živočichů a také malou zoo, v níž našli útočiště nejen poranění ptáci ze širokého okolí, ale třeba i vydra, liška či divočák. Odpoledne zastávka na zámku Konopiště, případně po dohodě některý jiný program, např. památník J. Lady v Hrusicích. zámek Jemniště, Vrchotovy Janovice, Radič, památník Vojna, skanzen nebo pivovar Vysoký Chlumec.

Bílí jeleni, zámek Žleby, Kačina, Starkl

Bílí jeleni, zámek Žleby, zámek Kačina, zahradnictví Starkl. V oboře je chováno stádo vzácných bílých jelenů. Součástí obory je „ukázková obůrka“ s prezentací chovu bílých jelenů, expozicí dravců a sov. Navazuje prohlídka zámku Žleby s interiéry, v nichž se nachází zařízení a sbírky ze 16.–19. st. (nábytek, zbraně, sklo, porcelán, lovecké trofeje, obrazy). Odpoledne následuje prohlídka zámku Kačina s expozicí zemědělského muzea. Cestou zpět je možná zastávka v zahradnictví Starkl v Čáslavi.

Skanzen, Slatiňany, Chrudim

Skanzen Veselý Kopec, hřebčín a zámek ve Slatiňanech, Chrudim. Ve skanzenu nahlédnete do života drobných zemědělců z období 19. až 20. století. Uvidíte zde přes 30 zemědělských usedlostí, špýchar, chlívky, haltýř, vodní obilní mlýn aj. Pak následuje prohlídka zámku (na výběr je ze dvou okruhů: zámecká expozice nebo hipologická expozice) a procházka po areálu hřebčínu. V hřebčíně Slatiňany se déle než 60 let chová starokladrubský kůň černé barvy, čili starokladrubský vraník. Toto koňské plemeno má španělsko-neapolský původ a bylo vyšlechtěno pro ceremoniální účely u panovnických dvorů. Nabízíme zastávku v Chrudimi s prohlídkou Muzea loutkářských kultur ve starém Mydlářovském domě nebo zážitkový program na zámku.

ZOO Chleby, Poděbrady, plavba lodí

ZOO Chleby, Poděbrady, plavba lodí po Labi. Procházka po soukromé ZOO ve Chlebech, odpoledne zastávka v Poděbradech s plavbou parníkem po Labi, kde můžete i poobědvat. Jídlo je nutné objednat předem.

ZOO a BZ v Plzni, zámek Kozel, hamr Dobřív

ZOO a BZ v Plzni, zámek Kozel, hamr Dobřív. Prohlídka zoologické, botanické a japonské zahrady v Plzni. Odpoledne návštěva klasicistního loveckého zámku z 18. st. a vodního hamru.

ZOO Liberec, Sychrov, Dlaskův statek

ZOO Liberec, Sychrov, Dlaskův statek. Návštěva zoologické nebo botanické zahrady, podle vašeho výběru. Odpoledne prohlídka romantického zámku Sychrov nebo zámku Hrubý Rohozec a Dlaskova statku.

Safari Dvůr Králové, Hospital Kuks

Největší kolekce afrických zvířat v Evropě, Afrika jako na dlani. Výlet na safari do Dvora Králové s projížďkou safaribusem a prohlídkou pavilonů. Čeká vás přes 2 300 zvířat, tajemná žirafa okapi, tropické bažiny, africká savana, vodní světy a dalších 12 unikátních expozic včetně jedinečné galerie obrazů Zdeňka Buriana.Závěrem výletu se zastavíte na naší nejnavštěvovanější památce s ojedinělou barokní architekturou, a to v areálu Hospitalu Kuks.